Karlstad Massage & Kroppsvårdsklinik

11111046_708723295903153_6476942308039777817_nKarlstads Massage & Kroppsvårdsklink, KMK-kliniken har som affärsidé att erbjuda företag och privatpersoner en helhetslösning när det gäller friskvård och rehabilitering. På KMK-kliniken jobbar massörer, idrottsmassörer och där igenom har vi möjlighet att erbjuda behandling anpassad för olika behov. Massage,- triggerpunkt,- ledbehandling, näringsanalyser med mera.

Karlstads Massage & Kroppsvårsklinik erbjuder också föreläsningar och utbildningar inom massage, friskvård, ergonomi och hälsa, för företag, arbetsgrupper, föreningar och privatpersoner etc.

Vi är medlemmar i Kroppsterapeuternas yrkesförbund och Skandinaviska förbundet för komplementär medicin. Vi har patient och ansvarsförsäkring.

Mottagning: för behandling hos oss är ni välkomna till Ölmegatan 7 (Kvarnberget) i Karlstad.

Olle Håkansson är utbildad hälsoterapeut vid YW – yrkeshögskola Wermland. I utbildningen ingår bland annat: Basmedicin (anatomi fysiologi), kroppsmassage, taktil beröringsmassage, mentala och fysiska träningsmetoder samt kost och näring. Olle är certifierad massör/massageterapeut av BSM (Branschrådet Svensk Massage) och Diplomerad i Taktil Berörings Massage. Olle är också utbildad i ledmobilisering (translatorisk rörelseterapi) av naprapat Johan Ringvall, H.E.A.T in Sweden AB. Efter mångårigt tränande och tävlande i en rad olika idrotter har Olle god förmåga att förstå människor med fysiska besvär samt känna igen symptomen via egen erfarenhet.

Johan Ringvall gick ut Axelssons Gymnastiska Institut, AGI, som Diplomerad massageterapeut 1987. Mellan åren -87 till -90 arbetade Johan som massör på en privat smärtklinik i Stockholm som hade en holistisk syn på människan. ”- Dom åren och det synsättet har präglat mina behandlingar sen dess, säger Johan.” 1990 på började Johan sin utbildning på Naprapathögskolan, NHS, där han sedermera tog sin examen 1995. Under 90-talet utbildade Johan sig som personlig tränare och gruppinstruktör i Body Pump inom S.A.F.E-koncernen och arbetade på SATS i Stockholm där han även höll i anatomiutbildningen för blivande instruktörer. I början på 90-talet arbetade Johan som massageinstruktör för Svenska Hälsoteamet och var med och startade en massageskola i Stockholm, som idag bedriver utbildningar på flera orter runt om i landet. Han undervisar och håller vidareutbildningar inom massageyrket samt föreläser i friskvård och hälsa, ergonomi etc för olika massageskolor, Yrkeshögskolor, gymnasium, företag och utbildningsanordnare.

Johans träning- och tävlingsbakgrund finns i långdistanslöpning, styrketräning, kampsport och yoga och alla människor jag mätt genom mitt yrke har gjort mig intresserad av allt som har med människan och livet att göra, kost, träning, personlig utveckling, andlighet m.m. Klicka på länken och Läs gärna mer om naprapatibehandlingar.